« Japanese Home Cooking/今月のレッスン | トップページ | ‘The Waving Cat of Japan’/イベントのお知らせ »

2013年5月25日 (土)

Taste Japan! – sushi workshop/お寿司のワークショップ

I had a sushi workshop today. It was for the training session for Hampshire Learning Tutor. Besides I made green tea cakes for their tea time, at my workshop, starting the introduction of the history of sushi, I talked about the types of sushi, how to choose chopsticks and dos and don’ts with chopsticks. And the main part of my workshop was making sushi rolls. People think the origin of sushi is Japan, but it’s yes and no. And, the participants looked surprised with many dos and don’ts with chopsticks. As one of the participants said at the wrap-up session, trying is discovering. This workshop reassured me that experience is a great teacher.

今日はハンプシャー州のチューターを対象にした研修で、お寿司のワークショップを行いました。休憩時間のために抹茶ケーキを作り、自分のワークショップでは、お寿司の歴史に始まり、お寿司の種類、お箸のタブーなどを話しました。もちろん、メインは巻き寿司です。お寿司は日本が発祥だと思われていますが、答えはイエス&ノー。お箸のタブーの多さにも参加者は驚いていました。閉めのセッションでは、ある参加者は試すことで発見があると言っていました。私もこのワークショップを通して、経験して知ることを再確認しました。

P1130598

« Japanese Home Cooking/今月のレッスン | トップページ | ‘The Waving Cat of Japan’/イベントのお知らせ »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/51766030

この記事へのトラックバック一覧です: Taste Japan! – sushi workshop/お寿司のワークショップ:

« Japanese Home Cooking/今月のレッスン | トップページ | ‘The Waving Cat of Japan’/イベントのお知らせ »