« Spring Equinox Day & bota-mochi/春分の日&ぼた餅 | トップページ | ‘Eat Japan!’ at Clos du Marquis French Pantry/イベントのお知らせ »

2013年3月23日 (土)

‘Sushi Discovery Night’ at Thyme & Tides/イベント報告

I had another sushi event this week.  Thyme & Tides is a very popular deli/bistro/fishmonger in Stockbridge, where I had ‘Sushi Discovery Night’ on 21st March.

16 people signed up for the event and I shared how to make sushi rolls with them.  It started with the history of sushi, followed by tips to prepare rice for sushi, and main part of the event was my demonstration, and of course, their experience.

Rolling sushi looks easy, but you need to know where and how much rice and fillings to put, not mentioning how to roll it, and how much or less you press it to shape.  I’m impressed that they all did very well.  I hope they ‘discovered’ something about sushi and/or Japanese cuisine.

今週、またお寿司関連のイベントがありました。ストックブリッジには、大人気のThyme & Tidesというデリ、カフェ、ビストロ、お魚屋さんが一緒になったお店があります。そこで、’Sushi Discovery Night’と題し、巻き寿司のイベントを321日に行いました。

お寿司の歴史、寿司飯を作るのコツに続き、メインは私のデモと、もちろん、参加者ひとりひとりの太巻き作りでした。巻き寿司は簡単そうですが、巻き方は言うまでもなく、寿司飯や具を焼き海苔のどこにどのくらいのせるか、力の入れ具合などがポイントです。参加者全員、とても上手に太巻きを作りました。イベントのタイトル通り、お寿司や日本食について、何か発見してくれていたら嬉しく思います。

P1130164

« Spring Equinox Day & bota-mochi/春分の日&ぼた餅 | トップページ | ‘Eat Japan!’ at Clos du Marquis French Pantry/イベントのお知らせ »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/50894560

この記事へのトラックバック一覧です: ‘Sushi Discovery Night’ at Thyme & Tides/イベント報告:

« Spring Equinox Day & bota-mochi/春分の日&ぼた餅 | トップページ | ‘Eat Japan!’ at Clos du Marquis French Pantry/イベントのお知らせ »