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2013年3月17日 (日)

‘Japan Night’ at The Art Café/イベント報告

As I’ve made an announcement the other day, I had ‘Japan Night’ at The Art Café on 14th March.  For tasters, I’ve prepared four kinds of dishes (Green beans with sesame dressing, Squash with ‘soboro’ meat sauce, Fried chicken -‘straw raincoat’ style, and Sushi rolls) and did a demonstration to make a decorative sushi ball.  Usually you use raw squid for this decorative sush ball, but seafood stick is substituted because of the procurement difficulty and British people’s unaccustomed taste to raw fish. 

About 15 people joined the event.  They experienced what Japanese foods are like and sushi-making.  In making sushi, they had to hold bamboo skewers like chopsticks, which looked challenging for them.  The event started with a question ‘Why do you use vinegar for sushi?”.  That was an eye-opening question for me.  Sometimes what’s natural for you is not for others.

先日、ブログでもご紹介させて頂いたように、314日、’Japan Night’と題したイベントをThe Art Caféで行いました。私は、試食用に鞘隠元の胡麻和え、南瓜のそぼろ煮、ささみの蓑揚げ、太巻きの4種を用意し、手毬寿司のデモンストレーションをさせてもらいました。本来なら烏賊を使うのですが、刺身用烏賊の調達、あと、参加者が食べれるかどうかもあって、かにかまで作っています。参加者には日本の味を体験してもらい、手毬寿司も作ってもらいました。竹串を使って、花びらをのせていくのですが、お箸を持つこと自体がチャレンジングだったようです。「どうしてお寿司にお酢を使うのか?」という質問から始まったのは、想定外でした。

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Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

おばちゃん、すご~いhappy01
もえおは管理栄養士になって、おばちゃんのところにいきま~すsign03

もえおさん

コメントありがとう。
管理栄養士、いいね。
でも、管理栄養士にならなくても、いつでも
おばちゃんのところにおいで~。

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