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2012年6月24日 (日)

Sashimi/刺身

I was back in Japan for a week.  I was so hugry for fish, and sashimi (raw fish) was such a joy.  Tipps in serving sashimi are; choose a plain plate, follow the Sansui (Sansui is literally mountain and river.  It means natural landscape.) style, that is, serving high in center, place red meat at the far side and white meat on the front side.  Japanese cuisine has yin and yang, therefore, the number of fish follows yang, that is, odd number.

約一週間、日本に一時帰国をしました。食べたい!と思うのは、やはり、お魚。お刺身の盛り合わせなんて、悲鳴をあげてしまいます。お刺身を盛るときのコツは、お皿は渋めにする、山水(中心を高くする)に盛る、赤身は向こう側、白身を手前に置くことです。また、日本料理には陰と陽があるので、盛り付ける品数は陽(奇数)にします。

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