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2012年5月31日 (木)

Summer salad with tosazu gelée/トマトの土佐酢ジュレ

I’ve introduced this dish before.  It was one of the dishes for Janaese dinner the other day.  It looks a western dish, served on a white western-style plate, though its taste is real Japanese with strong bonito flavor.  Ready-made ponzu gelée is now popular among Japanese housewives, but I hardly use such ready-made stuff as I don’t prefer chemical tastes.  Tosazu, ponzu, or gelée … to make your own, they’re not time/energy consuming if you try.

このお料理は、以前にも紹介したことがあります。先日の和食ディナーの一品だったのですが、洋皿になるだけで、洋食のように見えます。(でも、鰹の風味がきいた和の味です。)ポン酢ジュレという便利な商品も定着したと思いますが、私はケミカルな味が好きではないので、そういう既製品はまず使いません。土佐酢も、ポン酢も、ジュレも、作ってみると、さほど手間がかかるものではないことが分かると思います。

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