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2012年4月11日 (水)

Abekawa-mochi/安倍川餅

Abekawa-mochi is a rice cake coated with kinako (soy bean powder) and sugar. It originates Abe River, which runs through Shizuoka-shi. The days that meals are prepared with what’s supposed to be used up before move continue, and what I saw before lunch was; kinako (soy bean powder), shiratama-ko (rice powder), and honey. So, today’s lunch was abekawa-mochi. I knew I had to ignore nutrient balance. Before eating, rum and amalet, which are also needed to be used up, caught my attention, therefore, I tried a few drops each. Rum, no. Amalet, yes and no. Developing one’s own recipes are something like this. Yes, experiment.

安倍川餅は静岡市の和菓子です。その名の通り、静岡市を流れる安倍川からきています。相変わらず、栄養バランスは無視した残り物で食事を作る生活が続いており、ランチは白玉粉で安倍川餅。餡や黒蜜といきたいところ(本来、黄粉と砂糖を混ぜ合わせて、お餅にまぶします)ですが、残り物を処理する一方で、買い足しや新たに作る(黒蜜は簡単に作れます)ことも控えたいので、使い切る必要のある蜂蜜をかけてみました。頂く直前に、これも使い切りたいラムとアマレットが目に入ったので、試しにちょい足し。ラムはノー、アマレットなイエス&ノーかな。自分でも無茶な・・・と思いますが、レシピはこうして生まれます。

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