« Sumo wrestlers’ chanko-nabe/ちゃんこ鍋 | トップページ | Udon in steamed egg soup/小田巻き蒸し »

2011年12月 8日 (木)

Dried daikon salad, Japanese style/切り干し大根のサラダ

I make dried vegetables from atumn to winter.  Reconstitute kiriboshi-daikon, dried daikon, and use it witout cooking, then you can enjoy its crispiness.  Same group of or smilar texture vegetables such as kaiware-daikon, baby daikon, and kikurage, cloud ear fungus, are dressed with kiriboshi-daikon, and mixed together for this salad.

秋から冬にかけては、せっせと干し野菜を作ります。切り干し大根は、水で戻して、加熱調理せず、生で頂くと、しゃきしゃきした食感が楽しめます。大根の超赤ちゃんのカイワレダイコン、切り干し大根と同じような食感の木耳などと和えています。

5

« Sumo wrestlers’ chanko-nabe/ちゃんこ鍋 | トップページ | Udon in steamed egg soup/小田巻き蒸し »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/42969278

この記事へのトラックバック一覧です: Dried daikon salad, Japanese style/切り干し大根のサラダ:

« Sumo wrestlers’ chanko-nabe/ちゃんこ鍋 | トップページ | Udon in steamed egg soup/小田巻き蒸し »