« Pumpkin cookies/南瓜のクッキー | トップページ | Smoked salmon mousse/スモークサーモンのムース »

2011年11月 2日 (水)

Rice bowl of marinated tuna/鮪の漬け丼

Not a big but not a small portion of tuna was left, after a lesson was over.  Tuna marinated with soy sauce, mirin (Japanese sweet rice wine), sesame oil and seeds is on top of rice, chopped green onion and shredded nori (dried laver seaweed) scattered, onsen-tamago (literally hot spring egg, soft boiled egg) sat in the center, a dinner is ready very quickly.

レッスン用に用意した鮪が中途半端に余りました。漬け汁(醤油、味醂、胡麻油、白胡麻)につけておいた鮪をご飯の上にのせ、あとは薬味の葱と海苔、そして、ちょうど作り置きがあった温泉卵を真ん中に座らせて、簡単夕ご飯の出来上がりです。

P1090264_2

« Pumpkin cookies/南瓜のクッキー | トップページ | Smoked salmon mousse/スモークサーモンのムース »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/41232504

この記事へのトラックバック一覧です: Rice bowl of marinated tuna/鮪の漬け丼:

« Pumpkin cookies/南瓜のクッキー | トップページ | Smoked salmon mousse/スモークサーモンのムース »