« Vegetable pie/ベジタブルパイ | トップページ | Gnocchi di al funghi /ニョッキ ポルチーニ茸ソース »

2011年10月 4日 (火)

Nagoya’s manju cake with sweet potato/鬼饅頭

This is Nagoyan sweet.  You can find it everywhere, from convenience stores to authentic Japanese sweet shops, in Nagoya and its region, but this manju cannot be found in other parts of Japan.  The recipe is so simple, and mothers would make them for children.

鬼饅頭は名古屋の甘味です。名古屋や周辺地域では、コンビニから本格的な和菓子屋さんまで、どこにでもありますが、日本の他の地域では見たことがありません。メディアでも取り上げられたりしているので、認知度も少しは上がってきているようですが。家庭の台所にあるもので簡単に作れるので、お母さんたちは子どもたちのために作ったりもします。

Photo_4

« Vegetable pie/ベジタブルパイ | トップページ | Gnocchi di al funghi /ニョッキ ポルチーニ茸ソース »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

Sweets/製菓」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/40874573

この記事へのトラックバック一覧です: Nagoya’s manju cake with sweet potato/鬼饅頭:

« Vegetable pie/ベジタブルパイ | トップページ | Gnocchi di al funghi /ニョッキ ポルチーニ茸ソース »