« Prawn in straw raincoat/車海老の蓑揚げ | トップページ | Pumpkin cookies/南瓜のクッキー »

2011年10月28日 (金)

Chestnut rice/栗ご飯

Chestnut rice is one of the autumn flavors in Japan. Chestnut can be cut in dice so that it’s blended with rice, or it can be cooked as it is (big chunks) so that its taste can be enjoyed.  Not regular (uruchi) rice but glutinous rice can be used to make okowa.

栗、栗ご飯は秋の代表的な味覚です。栗は食べやすい大きさに切ってもいいですし、ゴロゴロそのままの形でもいいです。粳米ではなく、餅米を使っておこわにしてもいいです。

Photo

« Prawn in straw raincoat/車海老の蓑揚げ | トップページ | Pumpkin cookies/南瓜のクッキー »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/40874541

この記事へのトラックバック一覧です: Chestnut rice/栗ご飯:

« Prawn in straw raincoat/車海老の蓑揚げ | トップページ | Pumpkin cookies/南瓜のクッキー »