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2011年9月20日 (火)

Vinegared salad of pacific saury and egg plant/秋刀魚と茄子の酢の物

Pacific saury is excellent fish, as it contains quality nutrition (essential fatty acid like DHA and EPA , protein with a good balance of essential amino acid) , as it can be cooked in many ways, and as it ‘s tasty but inexpensive.  If you have fresh pacific saury (the one for sashimi), fillet the fish and brown the skin side very quickly with a burner.  Mix with grilled eggplants marinated in happo-ji (mostly-used liquid preparation in Japanese cooking  with ichiban-dashi, sake, soy sauce, and salt), and dress with kagen-zu (vinegar mixed with ichiban-dashi and soy sauce).

秋刀魚は栄養価が高く(DHAEPAの不飽和脂肪酸、必須アミノ酸のバランスがいいたんぱく質)、様々な調理ができ、手頃な値段で買え、味もいい天才食材です。刺身用の秋刀魚があれば、三枚におろし、バーナーで皮面に焼き目をつけます。八方地に漬けた茄子と合わせ、加減酢で和えます。刺身でもない、焼き魚でもない、美味しい秋刀魚の食べ方です。

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