« Chicken jibu-ni/鶏の治部煮 | トップページ | Pine mushroom/松茸 »

2011年9月26日 (月)

Salmon sandwiched between thinly-sliced cedar and grilled/鮭の杉板焼

Fish, meat or mushrooms are sandwiched between thinly-sliced cedar and grilled is called sugiita-yaki.  It's to enjoy the subtle flavor of cedar taken on the food inside.

杉板焼とは、魚、肉、まはたきのこを薄い杉板で挟んで焼いたものです。はさんだ食材に杉の香りを移し、その風味を楽しみます。

Photo

« Chicken jibu-ni/鶏の治部煮 | トップページ | Pine mushroom/松茸 »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/40901191

この記事へのトラックバック一覧です: Salmon sandwiched between thinly-sliced cedar and grilled/鮭の杉板焼:

« Chicken jibu-ni/鶏の治部煮 | トップページ | Pine mushroom/松茸 »