« Nutella desserts/ヌテラのデザート | トップページ | Mascarpone crème/マスカルポーネのクリーム »

2011年9月 8日 (木)

Eggplant and cucumber salad/秋茄子と胡瓜のサラダ

Though I put the dish for the autumn program, as it’s also the season for eggplant, this can be a summer dish.  Grilled and peeled eggplant is mixed with sliced cucumber, and dressed with soy sauce-based onion dressing.

この和え物は秋のプログラム「Autumn on Japanese Table」の一品です。秋に盛り込んだのは、秋は夏と並んで茄子の旬でもあるからですが、胡瓜を使うので夏の一品にもなります。茄子をグリルで焼いて、皮をむき、ピーラーでスライスした胡瓜と混ぜ、醤油ベースの玉葱や胡麻を混ぜたドレッシングで和えます。

5

« Nutella desserts/ヌテラのデザート | トップページ | Mascarpone crème/マスカルポーネのクリーム »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/41464075

この記事へのトラックバック一覧です: Eggplant and cucumber salad/秋茄子と胡瓜のサラダ:

« Nutella desserts/ヌテラのデザート | トップページ | Mascarpone crème/マスカルポーネのクリーム »