« Torta di pesche marinate/黄桃のケーキ | トップページ | Tapenade casalinga/オリーブのクロスティーニ »

2011年8月16日 (火)

Tomato and eggplant dressed with sesame cream sauce/トマトと茄子の胡麻クリームソース和え

Deep-fried eggplant and fresh tomatoes are dressed with creamy sauce using sesame paste. This would’ve been one of the menus for Summer on Japanese Table program.  I had to give it up, considering the balance of the entire program.  I visited my parents two weeks ago, carrying a suitcase and expecting to bring some vegetables back with me, but it was almost the end of summer vegetables in his garden, and the only harvest was pumpkin.  Though hot and humid weather continues, we can know that it’s surely shifting to autumn by what’s being harvested.  Autumn on Japanese Table is to start next month, and announcement will be made here in two weeks.

揚げた茄子とフレッシュトマトを練り胡麻で作ったクリーミーなソースで和えたものです。これは夏のプログラム「Summer on Japanese Table」の一品にする予定でしたが、プログラム構成のバランスから断念しました。父の畑で採れた野菜を持ち帰ることを想定し、スーツケース持参で2週間前に帰省しましたが、夏野菜はほとんど終わり、南瓜しかありませんでした。まだまだ暑い日が続きますが、畑の様子で季節が確実に移り変わっていくのが分かります。来月からは秋のプログラム「Autumn on Japanese Table」が始まります。2週間後ぐらいには、この場でも案内をさせて頂きます。

P1090060

« Torta di pesche marinate/黄桃のケーキ | トップページ | Tapenade casalinga/オリーブのクロスティーニ »

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/41143487

この記事へのトラックバック一覧です: Tomato and eggplant dressed with sesame cream sauce/トマトと茄子の胡麻クリームソース和え:

« Torta di pesche marinate/黄桃のケーキ | トップページ | Tapenade casalinga/オリーブのクロスティーニ »