« In a time of disaster/災害時や災害に備えてできること (3月14-31日迄の予定) | トップページ | Sakura-mochi & doumyouji-mushi/桜餅と道明寺蒸し »

2011年4月 1日 (金)

Get set/徐々に再開

First week after the earthquake, we were looking down and so much worried. We started to look up after ten days or so have passed, though we had, have and will have worries and concerns.  I was focusing on foods and cooking for such emergency for the last two weeks and suspended all the lessons.  While my core business was coming back to normal, I came to think that to keep business running as it was and as it’s supposed to is also one of our cans.  That is, the contribution in economic activities in other words.  I’m going to set this blog back on the track and start culinary lessons if my students wish and as far as their safety, food safety, energy supplies are secured.

地震後の1週間、私たちは下を向き、不安でいっぱいでした。将来の不安があったし、今も相変わらずありますし、今後もしばらくはあるでしょうが、10日、2週間位経つ頃から、私たちは顔を上げ始めました。この2週間、ブログの内容を変更し、レッスンも休止していました。自分の本業が通常に戻っていくなかで思ったのは、今まで通り、事業を続けること、言い換えれば、今までと変わりない経済活動を続け、社会に還元していくことも私たちの出来ることのひとつということです。このブログも元に戻すつもりです。レッスンも、生徒さんに希望があって、生徒さんの安全、食品安全、エネルギー供給が確保できれば、再開する予定です。

« In a time of disaster/災害時や災害に備えてできること (3月14-31日迄の予定) | トップページ | Sakura-mochi & doumyouji-mushi/桜餅と道明寺蒸し »

Asian and others/中華・エスニック」カテゴリの記事

Bits and pieces/調理のあれこれ」カテゴリの記事

Foods/食材」カテゴリの記事

Japanese/日本料理」カテゴリの記事

Sweets/製菓」カテゴリの記事

Western/西洋料理」カテゴリの記事

コメント

コメントを書く

(ウェブ上には掲載しません)

トラックバック

この記事のトラックバックURL:
http://app.f.cocolog-nifty.com/t/trackback/1444418/39363765

この記事へのトラックバック一覧です: Get set/徐々に再開:

« In a time of disaster/災害時や災害に備えてできること (3月14-31日迄の予定) | トップページ | Sakura-mochi & doumyouji-mushi/桜餅と道明寺蒸し »