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2011年1月21日 (金)

Sweet and salty daikon and chicken drumstick/大根と手羽元の煮物

My fridge was almost empty except only small portion of chicken drumstick and daikon/Japanese radish. So, they’re simmered together and seasoned sweet and salty with soy sauce and sugar. There’re several types of soy sauce; usukuchi, koikuchi, tamari, saishikomi and shiro, and depending what to cook, you choose one of these. For this dish, tamari/soy sauce for sashimi was used, as I wanted to make the taste rich.

冷蔵庫に物があまり入っておらず、レッスンで使った手羽元が中途半端な量で残っていたので、同じく、中途半端に余っていた大根と一緒に煮ました。お醤油には、薄口、濃口、溜まり、再仕込み、白などの種類があり、用途に応じて使い分けます。今回は、コクを出すために、溜まり醤油を使いまいした。白髪葱をトッピングにしたかったのですが、あいにく無かったので、これもありものの糸唐辛子にしました。

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